martes, 20 de octubre de 2015

El cafè amb sacarina: Pajaros de Barro, 6c+ (6b obligat), 160 m.

El dissabte passat vam anar amb el Raimon de nou a Terradets. Aquest cop però, vam canviar l’escalada plaisir de moltes vies de Bagasses pel Peladet. Famós pel seu compromís i per la seva feixuga aproximació (comparant amb Bagasses), decidim per anar a la Pajaros de Barro i, si ens quedem amb gana, li proposo l’Avi de la mel com a postres. El titu que cada vegada és més “echao palante” accedeix a condició de fer només els llargs que vegi clar.

La via és curta, 4 llargs i 160 metres en total. Començo jo. Tirada de 6b+ i 45 metres. 2 parabolts i dos claus per a buscar uns sistemes de fissures i protegir amb aliens i Camalots petits. Podria buscar mil excuses, que si estava fred, o que els gats em van massa apretats i no puc treballar bé en adherència... però el fet va ser que vaig pillar com un C... Crec que si el faig en artifo hauria trigat menys. Finalment, després de navegar buscant els passos i l’emplaçament de peces i vibrar una mica aconsegueixo treure el llarg i al rotpunk, però apretant molt més del necessari fent que arribés molt bufat a la reunió.El segon llarg li toca al Raimon. Parabolt només sortir de la reunió on concentra les dificultats de 6a+ i després anar fent per placa de V i IV fins a la reunió. El fa com si res.

El tercer em toca a mi. Flanqueig franc a esquerres fins a xapar un bolt. Pitó y desplom amb canto (6c) per a xapar un altre bolt, un altre pitó i sortir en placa a buscar el tercer bolt.  Després pujar per la dreta de l’esperó i creuar de nou a l’esquerra, pujar per fissura fins a la reunió, a l’esquerra.L’últim llarg em torna a tocar a mi. Sortida de 6a+ per placa que es va encabronant fins a arribar al tram de 6c+. La roca és molt bona i el grau correcte. Les xapes estan situades amb la suficient distància com per haver d’escalar entre elles però no prendre mal. Aquí ja vaig cuit. Senyal que he apretat molt més del que feia falta veient els metres i graus escalats. Ja veig del mal que hauré de morir. Em penjo a dues xapes del final. Provo el pas i em ve una rampa a l’avantbraç. Torno a penjar-me. Decideixo provar-lo un parell de cops més. Al darrer amb volada inclosa. Soc incapaç de xapar sense que se m’obri la ma. Abandono. Mallon i cap a baix.Al final la gula em va poder i no em vaig acabar ni el primer plat, sense demanar postres... Ahh, i el cafè amb sacarina. No sempre surten les coses com un volia. Això si, la via val molt la pena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario