martes, 26 de mayo de 2015

Cavall Bernat, Anglada-Guillamon, 200m, 7c+(V+/A2e obligat)



Després de deixar la mandra a un costat, recupero el blog que vaig començar fa just un any amb una piada del que seria gairebé el pati de casa, Montserrat,

Inicialment havia d’anar amb el Ramon i el Raimon a fer la via dels Sostres a l’Aeri, però com que a última hora es va apuntar l’Albert, i ell ja ha tatxat gairebé totes les clàssiques del massís, canvio de via sense pensar-ho.

L’Albert proposa a mode d’homenatge fer l’Anglada-Guillamon al Cavall Bernat. Mirant la piada no semblava que fos gaire cosa, V+/A2 equipat, però si l’ha triat l’Albert, no deu ser pas dolenta. Investigant per internete trobo que s’han alliberat tots els llargs, quedant en V, 6b+, 7A, 7c+ y 6c. La cosa comença a tenir mes bona pintat =).

L1: 50 metres de fisura ample on podrem llaçar 3 arbres a mode d’autoprotecció. Després, quan es posa més recte, trobes alguns burins que et donen aire. Llarg fàcil on s’ha d’escalar tranquil.

L2: 40 metres de fisura diedre. Comença en V+, on utilitzem un alien blau com a bons “cobardes” abans del primer pitó, prescindible. Després no vam utilitzar cap flotant més en tot el llarg. On es posa més “tiesu” es pot fer A1 o 6b+ en lliure. Es fa molt bé. Els dos encadenem.


L3: 25 metres. El llarg va per un diedre amb tendència a la dreta. Surt en lliure fins que caic a dues xapes de la reunió, on els peus escassegen i has de flanquejar a la dreta. Superada aquesta xapa ja es fa bé fins arribar a la reunió, en una cova sota d’un sostret, a la dreta. Cap dels dos vam encadenar, caient a la mateixa secció. El llarg es fa prou bé, sense patir gaire per les assegurances on només cal completar amb el camalot vermell. Difícil a vista, llarg guapo!!



L4: 40 metres. 7c+ o A2 equipat. Directament vam començar utilitzant el pedal i la fifi, per realitzar els últims dos metres d’entrada a la reunió en lliure, jeje. Alguns passos més llargs que altres, que t’obliguen a estirar-te sobre assegurances de tot tipus, claus, burins, spits i fins i tot un plom ja a la part final.

L5: 45 metres. 6c o A0. Inici amb flanqueig a la dreta fins a xapar el primer spit. A partir d’aquí recte amunt amb lleugera tendència a l’esquerra durant uns 35 metres fins que es converteix en IV i arribes a dalt del Cavall Bernat. Surt a vista, després de bufar una estona. Si es va en lliure, mola anar per la dreta dels spits o almenys a mi em va semblar l’itinerari més lògic.


Via molt recomanable. Nosaltres portàvem 22 cintes, semàfor d’aliens més blau, camalots des del 0,5 fins al 2 més tascons i un estrep per persona. Els tascons els vam passejar, igual que la resta de friends. Només vam fer servir el Camalot 1 (vermell) i alien blau (prescindible). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario