Més val tard que
mai, i és que fa més d’un mes que vam fer la via. Tot comença amb un missatge
de l’Albert on diu que desfaci tots els plans del pont de la diada, que ens anem
juntament amb el Ramon a les Grandes Jorasses a fer l’Slovena. Davant d’una
proposta així queda clar que vaig fer el botifler...
Teníem informació
fresca gràcies al blog de l’Alfons Gastón que l’havia feta 5 dies abans i al
mail que li va contestar al Ramon amb una rapidesa espectacular. Doncs res,
compra ràpida i gas cap a Chamonix on arribem el dijous al migdia. Visita
ràpida a la Maison de la montagne, preparar material i cap a Montanvers, on
arribem a les 15:00.
A les 20:30 arribàvem
a peu de paret per preparar el vivac i fondre neu. Les vistes no podien ser més
impressionants. Un petit nus se’m feia a l’estomac davant tal murallon. I el
fet és que en gel és on vaig més peix, de fet era la tercera vegada que picava
gel... dels covards mai se’n va explicar
res XD.
A les 3 del matí sona el despertador, la rutina de sempre, fondre neu i
menjar un entrepà. Fins les 5 no aconseguim superar la rimalla. Nosaltres vam
pujar per la dreta de la via per a fer un flanqueig a l’esquerra. A partir d’aquí
cap amunt. L’Albert tota l’estona de primer, s’acaba la corda i toca sortir en
ensable. I així anar fent tot traient el fetge per a poder seguir-lo. Aquest
home no es cansa mai!!!
El nostre
objectiu era clar, arribar a dalt amb llum per a poder fer els ràpels a amb un
mínim de llum. I així va ser, després de
14 hores vam arribar a dalt amb llum però nevant... no es pot tenir tot.
A partir d’aquí
comencen els ràpels de baixada per la cara sud, ara ja a Itàlia. Al tercer
ràpel sens fa ja de nit, la qual cosa fa que ens estiguem molta estona per a
fer els dos últims. Finalment a les 22:00 de la nit aconseguim superar la
rimalla de la cara sud. Aquí ja no m’aguanto ni els pets. Fondre neu a dojo ,
un parell de sopinstants, un entrepa i barreta. A les 00:00 comencem a baixar
direcció el refugi Boccalatte. Comencem a flipar amb les arestes de baixada i
decidim encordar-nos. Una vegada ja a mitja aresta veiem que el millor hauria
estat quedar-se a dormir on hem sopat. Decidim que al primer lloc mig decent
farem un vivac. I així va ser a les 3:00 paravem a mitja aresta.
A les 7:30 del
matí ja hi ha llum. La imatge des del sac no pot ser més espectacular amb l’integral
del Peuterey al davant. Només per aquests moments ja ha valgut la pena el
viatge. Capuccino, galetes i cap avall. 3 hores més tard arribem finalment a
Courmayeur on agafarem el bus per creuar el túnel del Montblanc.
Ja a Chamonix anem a
celebrar-ho al Pocoloco amb una hamburguesa mida Everest.
Nosaltres vam
portar el semàfor d’aliens, Camalots 0,75 al 2, 3 pitons variats, i 10
cargols. Una gran via amb una gran companyia. Gràcies a l'Albert i al Ramon per portar-me a llocs així.
No hay comentarios:
Publicar un comentario